В гостях у Гуру: ex6tence

0
В гостях у Гуру: ex6tence
31.12.2010 11:13
3345
18
31.12.2010 11:13
3345

Уже давно никто не удивляется, что на этом дружном русскоязычном покерном ресурсе обитают и латышско-говорящие игроки. Один из них выделяется особой активностью и лояльностью. Его ник — ex6tence. Интервью мы вeли с ним на латышском языке. В ближайшее время интервью будет переведена на русский, а сейчас мы даем вам возможность взглянуть на оригинал.#end#

 

Sveiks! Pēdējā laikā tu diezgan aktīvi iesaisties šīs pokera komūnas dzīvē un daudziem jau esi pazīstams, taču sāksim ar standarta jautājumiem. Pastāsti mums, kas tu esi un no kurienes nāc?

Sveiks! Sākšu ar to, kā es vispār nonācu līdz pokeram! Neskaitāmus gadus esmu meklējis pats nezinot ko. 3 gadu laikā paspēju nomainīt 3 augstskolas. sapratu, ka nejūtu nekādu stimulu, kas mani piespiestu apmeklēt lekcijas. Arī slinkums palīdzēja. Tā nu izlēmu sniegt sev mācību un pieteicos obligātajam militārajam dienestam. Armijā apguvu disciplīnu, paškontroli un, protams, kā pārvarēt slinkumu. Paspēju arī pasēdēt gubā par dažu labu disciplīnpārkāpumu. Tomēr, neņemot to vērā, militārās aktivitātes mani piesaistīja. Beidzoties obligātajam militārajam dienestam, Izlēmu turpināt dienestu profesionālajā militārajā dienestā, Štāba bataljonā. Tomēr jau pirmajās dienās sapratu, ka šai daļā attieksme pret karavīriem no lielākās daļas komandieru puses ir sliktākā bruņotajos spēkos. Salīdzinot ar citām daļām, tur vēl valdīja Ledus laikmets. Jau pirmajā dienā sanāca iesaistīties vārdu konfliktos ar attiecīgiem komandieriem, uzrakstot 2 paskaidrojumus vienā dienā. Attieksme vienkārši bija kā pret jauniesauktajiem, tā sauktajiem duhiem. Štāba bataljons bija arī tā armijas daļa, no kuras pāriet uz citu vienību bija praktiski neiespējami, tā kā pastāvīgi trūka cilvēku. Diezgan bieži sanāca strādāt arī diennakts dežūras, kā arī sestdienās un svētdienās.

Tā nu beidzoties līgumam, biju sakrājis diezgan ievērojamu pārkāpumu skaitu savā militārajā biogrāfijā. Tomēr armijā arī pirmo reiz dzirdēju pa šo pokera bumu. Krietni vien liels karavīru skaits sāka apspriest šo spēli. viens no viņiem pat bija izcēlis $2000. Tas ieintriģēja un izlēmu pamēģināt. Tā nu pagājušā gada augustā caur Google sameklēju pokera kombinācijas un sāku spēlēt freerollus. Spēlēju gan Triobetā, gan Expektā īsti neko nezinot par pokeru, pats izstrādāju rokas kādas spēlēšu.  Rezultāti nebija ilgi jāgaida. Triobet freeroll turnīrā no 10 tūkstošiem dalībnieku ieņēmu 3. vietu, saņemot 17eur 🙂 Tai laikā likās liels sasniegums. Ap decembri izlēmu uztaisīt depozītu Bwinā, kur , turnīrā pa $1, ieņēmu 4.vietu, $121. Ko pa 2 dienām nospēlēju, protams, spēlējot ne pēc bankrolla. Nezināju kas tas ir…

Kad pienāca krīze, arī algas armijā tika ievērojami apgrieztas. Tika samazināti štati, lai ieekonomētu valsts līdzekļus. Protams, manu sakrāto pārkāpumu skaits ierindoja mani pie kandidātiem, ar kuriem līgums šajā daļā netiks pagarināts. Izlēmu, ka armijas daļu nemainīšu un ir laiks mest mieru armijai un ķerties pie kā jauna. Tā nu pēc militārā dienesta, iekārtojos darbā Dobelē, par sistēmu inženieri. Pārsvarā darbs bija diennakts dežūrās, kur sanāca atrast arī diezgan daudz brīvā laika. Sāku pievērsties pokera teorijai. Sāku spēlēt turnīrus, balstoties uz Pokerstrategy tabulām — pārsvarā gan push/fold tabulu. Sāku arī lasīt Dena Haringtona pirmo grāmatu, kas ļoti palīdzēja apgūt pareizu roku izspēli. Spēlēju dienā ap 6-12 stundām, cik nu darbs atļāva. Pēc vairākiem mēnešiem pa nakti izcēlu pusgada algu, ko nopelnītu kā sistēmas inženieris. Sapratu, ka nav ko lieki tērēt savu laiku par dažiem simtiem latu — veltīšu sevi pokeram. Šā gada aprīlī aizgāju no darba un sāku nopietni nodarboties ar pokeru. Spēlēju dienā vismaz 8 stundas. Bija dienas, kad nospēlēju ap 20 stundām. Atmaksājās. Pokerā es saņemu to, ko nevarēju dabūt iepriekšējās darba vietās — atalgojumu attiecīgu manai atdevei, profesionalitātei. Jo vairāk laika veltu pokeram, jo vairāk pelnu, kā arī izaugsme ir iespējama krietni vien ātrāk, kā tas ir citās darba vietās.

 

Vai Tev ir kādi hobiji un papildus nodarbošanās?

Cik sevi atceros, vienmēr ir bijusi interese par sportu, it īpaši par hokeju un Nacionālo hokeja līgu. Kādu brīdi biju arī aizrāvies ar datorspēlēm kā CounterStrike un StarCraft. Tomēr, it visur, ja vēlies sasniegt virsotnes, no kaut kā būs jāatsakās. Kā sāku spēlēt pokeru, tā daļa no maniem hobijiem atkrita un pokers tos vienkārši pārņēma. Finansiālais kārdinājums bija pārāks pār dažu labu hobiju. Vēl jo labāk — ar laiku sapratu, ka mans darbs (pokers) ir kļuvis par manu hobiju un ceru, ka vēl ilgi tāds arī paliks.

 

Vai, kad lejupielādēji datorā savu pirmo pokera istabu, domāji, ka viss aizies tik tālu?

Kad sāku spēlēt, nebija ne jausmas, ka šī spēle ir tik attīstīta, ka spēlējot internetā, var pelnīt milzīgu naudu. Lielie vinnesti izklausījās vairāk pasaciņa, kā patiesība. Ienākot Pokahā, parādās dienas laimesti. Liekas tā arī bija pirmā reize, kad sāku saprast, ka tas viss ir realitāte.

 

Kādas tev ir attiecības ar dzīvo pokeru?

Pagaidām spēlēju tikai internetā, kamēr apgūšu augstākajā līmenī. Dzīvajā esmu spēlējis 3 pamazus turnīrus, 2 no tiem tiku naudā. Kad būšu maksimāli pilnveidojis spēli internetā, sākšu aktīvi apmeklēt lielos dzīvos turnīrus un varbūt pat ar laiku pāriešu tikai uz dzīvo pokeru.

 

Pastāsti par saviem lielākajiem sasniegumiem pie pokera galda.

Lielākais laimests man ir no turnīra $22 1 rebuy 1 addon, $35k guaranteed, saņemot $9500 par 1. vietu.

 

Cik viegli vai grūti tas nācās? Pastāsti par savu spēli šajā turnīrā.

Pirmo reizi spēlēju turnīru ar šādu buy in (sanāk virs $60). Tā kā piegāju tam ļoti nopietni. Kad tiku naudā, zaudēju 1/2 steka, zaudējot coinflip. Tā nu 3 stundas pēc kārtas turējos ar push/fold steku, tā kā rokas pilnībā nenāca. Pēc 3 stundu gaidīšanas, ja nemaldos, no 6 blaindu steka pacēlu uz aptuveni 20 blaindiem un nomainīju spēles stilu uz agresīvu. Tad nu beidzot, kad sāka dalīt vairāk pieklājīgas rokas, daži agresori maniem reiziem vairs neticēja un izmaksāja ceļu uz finālgaldu. Grūtākais periods pienāca, kad pie finālgalda vairs bijām palikuši pieci. Pusotru stundu visi turējās ar daudz maz līdzīgiem stekiem. Sāku spēlēt ļoti agresīvi bieži 3betojot. Tas man atnesa augļus, jo maniem 3betiem vairs neviens neticēja. Jāteic gan, ka sanāca noblefot 1/2 steka. Tādēļ iepušoju uz blaindiem atlikušo 14B steku un uz big blainda uzrāvos uz AK. Tomēr turn mani glāba ar 9 un double up. Turpināju agresīvi savā manierē, kad viens no pretiniekiem vairs neizturēja manus nepārtrauktos reizus un 3betoja ar A9, kā arī iekoloja 4bet push. Mani kalpi noturējās līdz galam un tā es kļuvu par chipleader, noturot pārsvaru līdz beigām. Liekas heads-up trāpījās ne īpaši grūts pretinieks, kuru sanāca pieveikt diezgan ātri. Protams, ka veiksme arī bija manā pusē — bez tās ir diezgan pagrūti uzvarēt.

 

Tu spēlē lielākajā pasaulē interneta pokera istabā, kur dalībnieku lauki turnīros ir milzīgi. Vai tu nesaskaries ar šausmīgu dispersiju? Kāpēc tu izvēlējies tieši šo pokera istabu?

Pokerstars ir tā istaba, kas sākumā mani piesaistīja ar šiem milzīgajiem balvu fondiem, kā arī ar pašu labāko pokera softu. Šī ir istaba ar pasaulē visaugstāko pokera līmeni. Tieši tādēļ, ja grib apgūt pokeru visaugstākajā līmenī, ir jāspēlē ar labākajiem spēlētājiem.

 

Kādas, tavuprāt, ir tās īpašības, kuras palīdz tev regulāri uzvarēt turnīros?

Viennozīmīgi bez neatlaidības pokerā nav ko darīt. Vairākus turnīrus esmu vinnējis tikai pateicoties tam, ka, beidzot sesiju mīnusā, saprotu, ka neesmu apmierināts ar rezultātiem un savu spēli. Turpinu spēlēt, kamēr uzlaboju spēli, kamēr jūtu, ka kļūdu skaits samazinās un spēle aiziet. Ļoti svarīgi ir arī paškontrole. Pēc bad beata parasti sašaurinu roku diapazonu, kamēr nomierinos. Pēdējā laikā esmu pilnveidojies un esmu iemācījies savaldīties un saglabāt vēsu prātu pēc bad beatiem un uztvert tos kā pašsaprotamus, kā arī saprast, ka bad beati ir neizbēgama pokera sastāvdaļa.

 

Vai pamani savā spēlē arī sliktās īpašības vai ieradumus? Kas tie ir un kā tu centies tikt ar tiem galā?

Pārsvarā man bija izteiktas problēmas ar savaldību pēc bad beatiem. Daudz lamājos. Tomēr esmu uzlabojis savu attieksmi gandrīz līdz pilnībai un vairs netrakoju, bet saglabāju skaidru prātu, kas viennozīmīgi palīdz.

Reizēm ir arī problēmas ar pārāk izteiktu agresiju. Kad šo te balansēšu pareizi, būšu tuvu savai ideālai spēlei.

 

Saki, kas tavuprāt ir PokahLv galvenais pluss? Kāpēc tu iegriezies šajā pokera vietnē neskatoties uz to, ka informācija tajā pārsvarā ir atrodama tikai krievu valodā?

Pokah saits ir uztaisīts vienkāršs, diezgan labi pārskatāms, kā arī ērti lietojams. Var ātri piekļūt pie informācijas, ko meklē. Kā arī ir vairāki labi spēlētāji, kas nežēlo savu laiku, palīdzot spēlētājiem ar roku analīzi.

 

Kā tu vērtē šī foruma darbību? Varbūt Tev ir kādi ieteikumi tās uzlabošanai?

Pārsvarā foruma darbība mani pat ļoti apmierina. Protams, varētu uztaisīt arī kādu gonku Pokerstars spēlētājiem, kā arī automatizēt laimestu ieskaitīšanu spēlētāju kopējā laimestā.

 

Pateicos tev par atbildēm. Varbūt novēlēsi ko jauku mūsu lasītājiem?

Sekot saviem sapņiem un nepadoties pie mazākajām grūtībām!

 

А от себя мы пожелаем радости и успехов в Новом году. Пишите блоги и возможно, что уже следующее интервью будет именно с Вами!

Все комментарии - 18

    16.02.2013 18:33
    0

    отличный игрок 🙂

    14.02.2011 09:37
    0

    operativnenjko )

    03.01.2011 14:54
    0

    Люди, потерпите малеха… У меня еще руки трясутся :Ж

      15.01.2011 11:30
      0

      до сих пор трясуться? )

    02.01.2011 20:44
    0

    I jab prochital eslib byl grazdanyninom latvii 🙂 zhdu na russkom 🙂

      03.01.2011 05:30
      0

      po sekretu, ne vse grazhdani latvii znajut latishskij

    02.01.2011 12:33
    0

    Так держать ! 😉 Интересно было почитать.

    01.01.2011 15:58
    0

    Tā turpināt!

    31.12.2010 17:07
    0

    Spasibo vsem. S Novim godom!

    31.12.2010 15:07
    0

    Простите меня, но интервью перевести не успел, много дел праздничных набежало. Переведу как только оправлюсь после НГ. 🙂

    31.12.2010 14:51
    0

    Отличное интервью. Очень было интересно почитать.) Молодец. тащииииии))))

    Sekot saviem sapņiem un nepadoties pie mazākajām grūtībām!
    так и сделаю.)

    31.12.2010 13:20
    0

    Malacis, prieks par tevi…
    Laba intervija, kas iedvesmoja arī mani sekot saviem sapņiem un nepadoties pie mazākajām grūtībām… 🙂
    Veiksmi arī turpmāk, un galvenais nepadoties! 😉

    31.12.2010 13:18
    0

    Laba intervija, veiksmi jaunajaa gadaa!

    31.12.2010 13:16
    0

    +1
    Молодец, за короткий период перешел с низких лимитов на высокие и очень удачно!
    А насчет гонки на старзах, хотелось-бы от сахара хороших новостей услышать в новом году.

    31.12.2010 13:04
    0

    надеюсь переведут на русский. очень хочу почитать.

    p.s просто слишком режет глаза наличие длинных текстов на латышксом. без обид к автору и ex6tence.

    31.12.2010 12:43
    0

    хорошее чтиво,молодец,тащи ! )

    PPL
    31.12.2010 11:24
    0

    Очень приятное интервью. Читал с удовольствием, видно что человек шел с нуля и понимал, что работать надо много, что бы достичь хороших результатов.

      31.12.2010 12:37
      0

      +1
      Хороший, целеустремленный парень… Продолжай в том же духе и все у тебя получится!

Добавить комментарий