Латвийскому покерному чемпионату быть?

8
Латвийскому покерному чемпионату быть?
07.10.2014 7:27
4751
20
+103
07.10.2014 7:27
4751

Из-за недальновидного, мягко говоря, законодательства Латвии в сфере игорной индустрии организаторам стало проблематично проводить ежегодный, всеми нами любимый турнир — чемпионат страны по покеру (Latvijas Pokera Čempionāts). Законодательно покер приравнен с игровыми аппаратами и рулеткой и никто из правящих не хочет слушать обратное. Этот факт существенно увеличивает себестоимость аренды столов и, соответвенно, увеличивает цену проведения серии турниров. Ну и самое главное — очень сложно все это рекламировать на законном уровне и привлекать новые лица, когда провайдеры стали блокировать все покер-румы.

В других странах Балтии законы иные. Поднялся вопрос, стоит ли перенести LPČ, например, в Эстонию? Например, в город Пярну. Можно ли сделать где-то в другом месте недельную серию турниров с гостиницей и проживанием? Интересно ли будет латвийским игрокам ехать в соседнее государство и участвовать в таком мероприятии? Существует и другое мнение, согласно которому название чемпионата потеряет смысл, если турнир будет проходить в другой стране. Мол, тогда турнир нужно делать открытым для стран Балтии (Эстонии, Латвии и Литвы) и называть его Baltijas Pokera Čempionāts. Борьба сразу трех стран за титул придаст новый статус данной серии и вполне может вывести ее на новый уровень.

Высказываем свои мнения!

Все комментарии - 20

    27.10.2014 12:27
    0

    Sveiki! Pagājušogad piedalījos LPČ( kvalificējos online caur Pokerstars). Pasākums bija tiešām lielisks, kaut arī izkritu ļoti netālu no bubble. Liels paldies visiem organizatoriem un dalībniekiem. Ļoti cerēju šogad mēģināt atkal. Zinu, ka daudzi cilvēki, kuri pagājušogad nepiedalījās, nožēloja un gribēja to darīt šogad. 🙂
    Man ļoti patīk ideja par Baltijas valstu čempi, bet lai tas izdotos ir jāpadomā par ļoti daudz lietām. Nepieciešami daudz labi satelītturnīri ( gan tikai biļetei, gan arī package( biļete, viesnīca, transports, u.c. izdevumi). Norises vietā sarunāt izdevīgus viesnīcu tarifus. Varētu arī piedāvāt transportu ar autobusu turp& atpakaļ. Man šķiet, ka pagājušogad no pokerstars vien, neskaitot citas istabas LPČ kvalificējās ap 60 spēlētāju. Pats arī noteikti mēģinātu kvalificēties caur satelītiem. Domāju, ka buy in vajadzētu atstāt tādu pašu vai minimāli pacelt. Šaubos, ka tāda mēroga pasākumam pietiktu ar parasta kazino telpām, jo spēlētāju varētu būt patiešām daudz. Igaunijā varbūt varētu rīkot turpat, kur bija EPT Tallinn. Turnīram vajadzētu norisināties bez liekām brīvām dienām. Piemēram piektdienas vakarā day 1a, sestdien 1b; 1c, svētdien day 2, pirmdien day 3, otrdien final table. Sākumā varētu rīkot Igaunijā, Lietuvā un, ja pēc laika situācija LV ir mainījusies, tad šeit varētu uzrīkot grandiozāko festivālu Baltijas valstu vēsturē. 🙂

    22.10.2014 13:31
    0

    Ja LV netaisa, tad es par Baltijas čempi, vienīgi nezinu vai Igauņi un Leiši būs ar mieru atteikties no saviem nacionālajiem turnīriem!

    16.10.2014 09:36
    0

    Par Latvijas 4empi ieteiktu taisīt tikai Main event pa 300 EUR ar 2 vai 3 starta dienām un re-entry un vēl Omahu, jo pārējie turnīri nav īpaši populāri. Uz Pērnavu braukt negribu pārāk daudz laika aizņems.

    09.10.2014 16:51
    0

    Var jau runāt, kas vainīgs vai kas ko nav izdarījis, bet jēga kāda? Pokers ir azartspēle, un lielākajai daļai cilvēku ir vienalga vai pokers attīstās vai pazūd, arī valdībai. Likumi pieņemti un tuvākajā laikā tur diezvai kāds kaut ko mainīs. Tā ka ir tā kā ir.

    Man liekas, ka labākais variants ir Olympic ar tik galdiem cik ir, tā kā reklāmas var teikt, ka nebūs, tad cilvēku nebūs daudz. Ar buy-in kāds var pavariēt, tā lai sanāk pilns Olympic(nav pa daudz un nav pa maz). Kaut kur ārpus LV, kaut arī netālu, diez vai būtu liela interese kādam braukt. Ja taisīt ārpus LV tad tikai kā Baltijas Čempi.

    08.10.2014 17:18
    -1

    Все будет в порядке, все равно все будем играть в покер никто нам не запретит использовать VPN 🙂

    08.10.2014 15:02
    0

    40ka:Было бы неплохо провести чемпионат стран Балтии, но кто за все это возьмется и будет в этом заинтересован? Конечно думаю, что было бы нереально классное событие, но мне кажется, что очень много надо сделать для проведения такого эвента. Artis, protāms var uztaisīt visu turniru uz tiem galdiem, kuri tgd ir Olympic’a, bet tad cik ilgs viens turnīrs? Nedeļu vai vairāk? Par to software testēšanu pilnīgi piekrītu, jo tas tā patiešam ir.

     Atrodi un palasi par pēdējo LPČ kas notika OLympic, nedēļas laikā notika main un vairāki said eventi

    08.10.2014 14:49
    2

    Sveiks Pauls. Apsveicu ar reģistrāciju pokh. Man domāt tev to vajadzēja darīt daudz ātrāk, jo šī ir vienīgā reāli dzīvā LV pokera komunity. Žēl ka nav sanācis pēc taviem plāniem un nav atrastas dzirdīgas ausis. Varbūt ne pie tām durvīm klauvēji. Relatīvi nesen neformāli runāju ar vienu deputātu esošo un arī nu jau tagadējo. Izstāstīju situāciju īsumā — ar jautājumu vai tas ir normāli un valstij un tās pilsoniem izdevīgi? Atbilde nē, bet lai kaut ko kustinātu vajag vairāk par viena cilvēka iniciatīvu piem parakstu vākšana, sab.organizāciju vēršanās utt. Kaut kas no tā ir bijis? Publiski no tā nekas nav dzirdēts, tāpēc arī nosaucu LPF par kabatas organizāciju, jo kas tad par viņu zin? Daži cilvēki, kas tur piedalās un daži kas vienkārši to ir piefiksējuši  un nav aizmirsuši. Ne mājaslapas ne kādas aktivitātes soc tīklos. Organizācija čista svojakiem — es tiešām arī būtu ko darījis lietas labā vairāk par plurkstēšanu internetā, ja būtu kaut mazākā nojausma kā var piebiedroties jums. 

    Ko darīt? Šis jautājums mocīja vēl Dostojovska varoņus, uzskatu ka priekšvēlšanu gaisotnē ar pokera sabiedrības palīdzību bija ļoti labas iespējas izkustināt daudzus jautājumus. Šī iespēja ir palaista garām. Tas nav pārmetums, tā ir fakta konstatācija. Pēc visa šī man patiesībā ir vienalga kas notiek tagad, ja nav valsts atzīta pokera Latvijā tad nav. Nav nekādu problēmu ne spēlēt internetā, ne miniturnīrus dzīvajā kā Latvijā, kā kaut ko nopietnāku ārpus Latvijas. Bet ja ir doma reinkarnēt LPF par plašai sabiedrībai pieejamu organizāciju, kuras uzstādījumi un mērķi  atbilstu maniem uzskatiem tad pilnīgi iespējams ka pievienotos un domāju ka tādu nebūtu maz. 

    08.10.2014 14:24
    0

    disgust:Artis 🙂 ты вправе делать свои домыслы и быть в них убежден, но лучше свою уверенность направь на столы)

     спасибо Виктор что я и делаю

    08.10.2014 12:04
    3

    sveiki visi. Esmu Pauls no Arta vārdiem sakot «kabatas» LSPF. 

    īsumā par to, kas darīts, lai LR būtu normāla likumdošana. LSPF tika sākotnēji izveidota, lai Latvijai būtu iespēja piedalīties IFP sporta pokera turnīros (ja atceraties, bija turnīrs Vīnē). Diemžēl, IFP vēl īsti nav nostājusies uz savām kājām un nākotne ir neskaidra.

    Par lobbying. Es personīgi esmu veltījis savu laiku bez atalgojuma, gājis uz Saeimu, Fin. Min., inspekciju. Gājis viens, gājis kopā ar PokerStars, gājis kopā ar esošajiem vadošajiem azartspēļu operatoriem Latvijā. Jā, piekrītu, rezultāta nav, bet centāmies no sirds, sūtījām datus, atskaites un ieteikumus, kas balstīti uz citu Eiropas valstu pieredzi. Secinājums — valsts iestādes LR var «noairēt» jebkuru iniciatīvu. Tev, Arti, pirms pļurkstēt, iesaku pašam pamēģināt.

    Esošā situācija: Olympic ir 9 galdi. Lielu, apjomīgu, iespaidīgu un foršu turnīru uztaisīt ir grūti. Piemēram, pag. gadā Olympic investēja naudu, piepirka vēl 6 galdu licences, izvāca citus galdus, lai tikai mums būtu 15 galdi. Visas vadošās pokera istabas taisīja satelītus, ieguldīja laiku un naudu, lai spēlētājiem būtu svētki un balvas.

    Šogad situācija ir bēdīga. Online pokers ir padzīts. Licencētu operatoru nav, inspekcija visus sauc par nelegāliem pārkāpējiem, ignorējot normālas patērētāju tiesības uz izvēli. ES ir aizliegts ierobežot konkurenci. Inspekcija un Fin. Min. bez jebkāda loģiska pamatojuma ir nolēmusi, ka konkurences ierovežošana ir patērētāju aizsardzības interesēs. Tas ir viņu galvenais arguments.

    Par LPS, LPČ — mēs šos turnīrus organizējam kopš 2008. gada. Tiem, kas ir spēlējuši jebkuru no tiem, nav jāstāsta, ka tie ir bijuši kvalitatīvi turnīri. Man personīgi tas nav bizness un naudu ar to nepelnu. Tas vairāk ir bijis community event. Domājot par nākamo čempi, ir tikai viens mērķis — taisīt labāko čempi kāds jebkad ir bijis. Diemžēl, tādu šeit Latvijā uztaisīt nevaram.

    Tagad sēžamies visi kopā un domājam ko darīt.

    08.10.2014 11:41
    0

    Было бы неплохо провести чемпионат стран Балтии, но кто за все это возьмется и будет в этом заинтересован? Конечно думаю, что было бы нереально классное событие, но мне кажется, что очень много надо сделать для проведения такого эвента.

    Artis, protāms var uztaisīt visu turniru uz tiem galdiem, kuri tgd ir Olympic’a, bet tad cik ilgs viens turnīrs? Nedeļu vai vairāk? Par to software testēšanu pilnīgi piekrītu, jo tas tā patiešam ir.

    08.10.2014 10:55
    1

    Artis 🙂 ты вправе делать свои домыслы и быть в них убежден, но лучше свою уверенность направь на столы)

    08.10.2014 03:42
    5

    Ja nav pokera Latvijā tad nav. Izliksimies ka nav. Tāpat kā PSRS nebija seksa. A kas traucē rīkot LPČ Olympic? Galdi licensēti.Vairāki flaiti, vairākas starta dienas. Tā jau ir bijis.

    LPČ organizatori ir pat tādas organizācijas kā Latvijas Pokera Federācija dibinātāji. Daudzi ir par tādu dzirdējuši? Domāju ka nē, kabatas organizācija saviem cilvēkiem un mērķiem. Vai izdarījuši ko pokera labā? Nezinu,neesmu redzējis, sajutis. Ir palicis tikai sliktāk. Bija vēlēšanu gads ,bija iespējas daudz ko izbīdīt, apmaiņā pret balsu solījumiem. Iespēja papista, nākošā pēc 4 gadiem. Tak što ņehuj kaukt tviterī. Es viņus nenosodu, bet man liekas ka visa šī zināmu cilvēku ņemšanās ap LPS LPČ un LPF ir sava TV galda softvāres testēšana un popularizēšana. Pārējais tik pa cik. Nekā speciāla tikai bizness. 

    08.10.2014 02:53
    -2

    ambient:haha… atkal valdība vainīga 🙂 ja tu izlasītu rakstu uzmanīgāk, tad saprastu, ka problēma ir nevis valdībā, bet gan tanī, ka organizatoriem nav izdevīgi šādu pasākumu organizēt, jo ar gūtajiem ieņēmumiem nevarēs nosegt izmaksas (t.sk. arī nodokļi) un paši vēl nopelnīt. Valdība neaizliedz organizēt pokera turnīrus. Vienkārši vai nu organizatori nemāk nopelnīt vai arī apmeklētāju ir nepietiekami daudz. Tā kā novēlu jūsu pokera komūnai augt un attīstīties un sasniegt vismaz nelielu daļu no tā, cik daudz ir Dziesmusvētku apmeklētāju, kuru starp citu ir 500 000.  

     Ja tu prastu domāt,tad tu saprastu ka likumdevējs un izpildvara ar saviem normatīvajiem aktiem vai nu veicina kādas sfēras attīstību vai arī visu nokauj pašā saknē. Turnīru pokers šajā gadījumā ir nokauts pašā saknē, jo viņš  nespēj atpelnīt licenču maksas. Stulbākais ka valsts šajā gadījumā ne pati ko spēj izdomāt, kā arī nevadas no labākajiem kaimiņu piemēriem.  Kā rezultātā neiegūst ienākumus un vairo negatīvismu pret sevi

    07.10.2014 20:03
    0

    Сложно привлекать новых, когда провайдеры все вокруг блокируют и реклама покера в Латвии запрещена.

    Увы, закон и правительство не на нашей стороне.

    07.10.2014 19:54
    2

    ambient:haha… atkal valdība vainīga 🙂 ja tu izlasītu rakstu uzmanīgāk, tad saprastu, ka problēma ir nevis valdībā, bet gan tanī, ka organizatoriem nav izdevīgi šādu pasākumu organizēt, jo ar gūtajiem ieņēmumiem nevarēs nosegt izmaksas (t.sk. arī nodokļi) un paši vēl nopelnīt. Valdība neaizliedz organizēt pokera turnīrus. Vienkārši vai nu organizatori nemāk nopelnīt vai arī apmeklētāju ir nepietiekami daudz. Tā kā novēlu jūsu pokera komūnai augt un attīstīties un sasniegt vismaz nelielu daļu no tā, cik daudz ir Dziesmusvētku apmeklētāju, kuru starp citu ir 500 000.  

     Латвия маленькая страна и маленький рынок. Местные казино не дерджат конкуренции. Владельцы местных казино имеют лобби в правительстве и ввели закон под себя, чтобы зарабатывать для себя и плевать на всех. Давно надо сделать % от рейка с рума, чтобы рум мог легально работать и тогда и Латвия получит деньги в бюджет от рейка и игроки будут довольны. Сейчас же сделаны такие условия, что никто не купит тут лицензию, а будет работать одни местные олигархи, которые имеют концы в правительстве типа Фениксы и Олимпики и доить местных жителей. Все проплачено и поделено.

    Виновато правительство. Оно не делает на благо людей, чтобы долгосрочно зарабатывать в этой области, это сделано для приблеженных лиц, которые миллионы на этом будут делать.

    07.10.2014 19:41
    -3

    haha… atkal valdība vainīga 🙂

    ja tu izlasītu rakstu uzmanīgāk, tad saprastu, ka problēma ir nevis valdībā, bet gan tanī, ka organizatoriem nav izdevīgi šādu pasākumu organizēt, jo ar gūtajiem ieņēmumiem nevarēs nosegt izmaksas (t.sk. arī nodokļi) un paši vēl nopelnīt. Valdība neaizliedz organizēt pokera turnīrus. Vienkārši vai nu organizatori nemāk nopelnīt vai arī apmeklētāju ir nepietiekami daudz.

    Tā kā novēlu jūsu pokera komūnai augt un attīstīties un sasniegt vismaz nelielu daļu no tā, cik daudz ir Dziesmusvētku apmeklētāju, kuru starp citu ir 500 000.

     

    07.10.2014 18:36
    0

    Турнир был так популярен,только изза того,что проходил именно в Латвии и байинн был сравнительно низким. Если проводить его в Эстонии например , то это уже никак не чемпионат Латвии , надо называть это както по другому. И я думаю , что он не соберет даже 30% тех игроков , которые бы играли на ЛПЧ , тк многие играют например только мэйн и специально уж точно не поедут в Эстонию.

    Тут можно сказать только одно — уж очень печально ,что у нас такое правительство, больше в этом винить не кого. Они убили по настоящему праздник для игроков , для ~500 человек уж точно , которые ждут этого события каждый год.

    Убили бы лучше свой праздник песни или чтото в этом роде , а то только пляшут и пидралала свои поют. 

    П.С нет слов , одни эмоции =))

    07.10.2014 18:33
    0

    Не стоит забывать, что с введением евро все турниры выше 100 евро в Олимпике заполняются крайне слабо, и турнирные серии с начала года можно назвать провальными. 

    07.10.2014 13:09
    7

    Ja ir jāizvēlas par to vai čempionāts tiek rīkots kaut kur citur kā LV vai arī vispār netiek, tad noteikti labāk to rīkot kā nerīkot vispār. Bet, ja tiks rīkots ārpus LV, tas  samazinās apmeklētāju skaitu. Tā kā, neapšaubāmi, ir jāpalielina dalības maksa (buy in), lai balvu fonds (prize pool) būtu kaut cik pieklājīgs, lai būtu vēlme vispār uz to braukt un tērēt veselu nedēļu uz sēriju, kurā var arī vinnēt kaut ko vērā ņemamu 🙂

    PPL
    07.10.2014 11:02
    2

    Я за Балтию конечно. Много народу, видео трансляции, которые будут все смотреть и так далее. А вне Латвии чемпионат Латвии проводить — бедапечаль.

Добавить комментарий